back1

Is de waterkwaliteit zo goed dat ik het water ook kan gebruiken voor het reinigen van de melkrobot?
Vrijwel altijd is het water na zuivering geschikt voor persoonlijk gebruik en dus ook voor het spoelen van de melkmachine. Na installatie van uw waterzuivering wordt een watermonster onderzocht in een onafhankelijk laboratorium. Dan weet u het zeker!

Ik heb al een bron - kan ik die hergebruiken?
Aan de hand van een capaciteits-, zand-, diameter- en kwaliteitscontrole kunnen we vrij eenvoudig vaststellen of de bestaande bron geschikt is voor hergebruik.

Is een ondergrondse waterbehandelingsinstallatie een goede oplossing?
Onze ervaring met dergelijke systemen is niet positief. Om die reden biedt AquaXL dergelijke installaties eenvoudigweg niet aan. Bronsystemen met ondergrondse zuivering blijken in de praktijk snel te verstoppen, waardoor er een lagere wateropbrengst is en de pompen meer energie verbruiken.

Wat zijn de normen en waarden van de Gezondheidsdienst voor dieren?
Download hier 'Normen met betrekking tot gassen in het bronwater' 2014
Download hier 'Standpunt met betrekking tot Hardheid Water' 2014

Ik lees dat betaling in termijnen mogelijk is. Betaal ik dan ook rente?
Wanneer u gebruik maakt van onze termijnbetalingsregeling, dan betaalt u een eenmalige opslag. De hoogte van deze opslag hangt samen met uw totale investering. Kiest u er anderzijds voor de installatie ineens (binnen 8 dagen na oplevering) te voldoen, dan krijgt u van ons een interessante betalingskorting. Informeer naar de mogelijkheden bij onze adviseur.

Hoe luidruchtig is een waterbehandelingsinstallatie van AquaXL?
Dat hangt af van verschillende factoren. Welke zuiveringstechniek wordt toegepast, hoe modern/geavanceerd de zuivering is, etc..

De AquaXL Tourmaline, ons RO-systeem, is heel erg stil, klopt dit?
De zuiveringssystemen die gebruik maken van filtratietechniek produceren meer dB. In zijn algemeenheid kunnen we stellen dat de nieuwere modellen (Diamond en Emerald) minder dB produceren dan installaties die al langer op de markt zijn (Ruby). Dit hangt onder meer samen met de beschermkappen die we op de nieuwere modellen toepassen. Dubbelwandig uitgevoerde installaties produceren bovendien minder dB dan enkelwandige.

Werkt AquaXL door heel Nederland?
U komt onze installaties tegen in heel Nederland. Daarnaast beschikken wij over een landelijk dekkende service-dienst.