back1

Waterzuivering veehouderij

Schuilt er voor mijn veestapel gevaar in drinkwater wat niet aan de normen voldoet? Is het drinkwater dat ik mijn dieren geef schadelijk? Mijn water wordt niet belucht, heeft dat invloed op de prestaties van mijn dieren? Is een hardheid van 0 schadelijk? Stuk voor stuk goede vragen die een deskundige beantwoording vergen.

Verschillende diersoorten hebben drinkwater nodig van een kwaliteit die specifiek op de betreffende diersoort is afgestemd. AquaXL is op de hoogte van de eisen die gelden binnen uw bedrijfstak. En dan hebben we het niet alleen over de gezondheid, ook voor de beste prestaties van uw dieren is drinkwater van topkwaliteit namelijk heel relevant.

Waterzuivering Pluimveehouders: om het antibioticagebruik in de sector met 20% te kunnen verlagen is schoon drinkwater een eerste vereiste. Houd u pluimvee gezond!

Waterzuivering Varkenshouders: zuiver drinkwater is een absolute voorwaarde voor gezonde varkens. Het smaakt beter, verbetert prestaties en houdt uw dieren in de beste conditie. Neem met de kwaliteit van het drinkwater op uw bedrijf geen onnodig risico.

Waterzuivering Melkveehouders: uw dieren drinken naar verhouding meer dan ze eten. U wilt dat uw melkvee optimaal presteert? Dat lukt alleen met kristalhelder water.

Bepaal zelf de hardheid!
Dieren nemen drinkwater met enige hardheid beter op. De norm hiervoor is 3 tot 5 °DH. Wilt u water uit uw eigen bron gebruiken als drinkwater voor uw dieren? Kies dan voor een waterzuiveringsinstallatie van AquaXL. Daarmee ontdoet u het water niet alleen van alle onzuiverheden maar regelt u tegelijkertijd de hardheid tot op de graad nauwkeurig in.